Az irodatakarítás része a helyiségben található növények gondozása, ápolása is. A hagyományos, cserepes növények mellett egyre gyakrabban találkozunk –főként nagy épületekben – zöldfallal, mely azon túl, hogy szemet gyönyörködtető, hozzájárul a levegőben szálló por megkötéséhez és az oxigéntermeléshez is. 

A zöldfalak, melyekkel az irodatakarítás során találkozunk, általában keretes formatervezésűek és alacsony vízigényűek. Tartalmaz egy beépített öntözőrendszert, amit a fal méretétől és a telepített növények típusától elég 4-6 hetente feltölteni vízzel. A rendszer része egy vízszintmérő is, így az irodatakarítás során kollégáinknak elég azt figyelni, és akkor tölteni vízzel a rendszert, amikor valóban szükségessé válik. 

A növényfalak tulajdonságai gyártónként eltérnek, de az általánosságban elmondható, hogy nem kell hozzájuk áram, nem kell külön vízvezetéket kiépíteni, a növénykazetták a keret elmozdítása nélkül cserélhetőek, alacsony a fenntartási költségük és egyszerű, gyors a telepíthetőségük. 

Az irodatakarítás során sokszor találkozunk olyan álomirodákkal, amikben valóban öröm a munka és feltöltődés felpillantani a képernyőről vagy felállni néhány percre. Ezek közé tartoznak a zöldfallal színesített helyek is.