A kárpittisztítás –székek, szőnyegek, egyéb szövettel borított felületek- a nagytakarítás része, de előfordul, hogy a napi irodatakarítás során is előkerülnek a kárpittisztító gépek és szerek egy csésze kiömlő kávé, üdítő, vagy egyéb szennyeződés miatt.

Ha megrendelőinknél napközben „baleset” történik, arra kérjük őket, ne vegyék kezelésbe a foltot házi módszerekkel, mert ha elázik a kárpit és a szivacs, hosszú ideig nem szárad ki, sötét foltok keletkeznek az anyagon, a dörzsölés pedig bolyhosítja a felületet.

A kiskereskedelmi forgalomban is kapható, akár szárazon is használható kárpittisztító habok jó szolgálatot tehetnek akkor, ha a porszívózás után fel szeretnénk frissíteni a felületet, de a kávé, üdítő, rágó, viasz, ragasztó, stb. teljes eltávolítása csak nagy teljesítményű mélytisztító géppel és speciális tisztítószerrel lehetséges, így mindenképp érdemes irodatakarításban jártas szakemberekre bízni.

A kárpitok tisztítása egyben az allergénmentes környezet kialakításának is fontos része, illetve képes meghosszabbítani a szövetek élettartamát, fenntartva az esztétikus külsőt.