Mezőgazdasági takarítás

A gazdálkodói tevékenység folytatása közben gondot kell fordítani a környezeti és a termelőhelyek rendjére és tisztaságára. A mezőgazdasági tevékenység folytatása alatt használt tárolók, gépek és berendezések szennyeződnek. Mivel ezek a szennyeződések táplálékforrásul szolgálnak a terményt veszélyeztető kártevőknek, a takarításon túl rovarölő szeres fertőtlenítéssel is számolni kell. Utóbbit gázosodó szerrel vagy kontakt készítménnyel végezzük el.

A gabonafélék tárolása általában vasbeton-vagy fémsilóban, illetve csarnoktárolókban valósul meg; ezekben a csíramentes környezet csak akkor érhető el, ha egyrészt minden részt érintünk (ki-és betároló rendszerek, rédlerek, aknák), másrészt betartjuk a megfelelő technológiai sorrendet (tisztítás, fertőtlenítés, szárítás-szellőztetés). A tárolók falát ipari magasnyomású mosó-és habosítóval, valamint az erre a célra kifejlesztett tisztítószerekkel takarítjuk, amik megfelelnek a környezetvédelmi és az Uniós szabályoknak.

Szükség lehet továbbá a tárolórendszerek ipari festésére, korrózióvédelmére is, melyben a fentiekkel együtt állunk rendelkezésére.

Mezőgazdasági állattartó telepek esetén egy kialakuló fertőzés a komoly gazdasági károk mellett közegészségügyi veszéllyel is fenyegethet, így igen komolyan kell venni a létesítmények fertőtlenítését és tisztítását, ami biztosítja, hogy a fertőzési lánc ne alakulhasson ki. Ehhez fontos, hogy a trágya és alomkezelés mellett minden állományváltásnál történjen meg a takarítás és fertőtlenítés, melyek csak együtt hatékonyak, akár csak a takarmánytárolók esetében. Állattartó telepeken a hatékony tisztítás sorrendje a következő: száraz takarítás, nedves takarítás, fertőtlenítés.

Érdekli szolgáltatásunk? Ajánlatot szeretne kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot!