Az irodatakarítás során tapasztaljuk, hogy az emberek többsége irtózik a rovaroktól, ami lássuk be, érthető. A rovarirtás a különféle üzemekben, gyárakban, irodaházakban, szállodákban és egyéb létesítményekben azonban nem csupán az ott dolgozók jóllétét hivatott kiszolgálni, hanem törvényi kötelezettség.

Ha valahol irodatakarítást végzünk, és épp az időszakos rovarirtás előtt áll az épület, fel szoktuk hívni a megrendelőink figyelmét, hogy előtte több szempontból is tanácsos elvégezni egy időszakos takarítást (nagytakarítást).  De miért is fontos a rovarirtás előtti irodatakarítás, ami úgyis „kosszal” jár? Az egyik ok, hogy az irtást követő bizonyos esetekben napokig nem ajánlott a takarítás, különben a permetező szereknek nincs elég idejük kifejteni a hatásukat, és akkor hamar kiújul a probléma. Továbbá egy alapos irodatakarítás megakadályozza, hogy különféle szennyeződésekben a kártevők búvóhelyet keressenek és ott vészeljék át az irtást.

Egy alaposan kitakarított és rendbe rakott, szellős helyiségben könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb az irtás, ezért is jó, ha irodatakarítás készíti elő a terepet, ahol minden felületre könnyen eljuttatható a permetszer.

A hatóidő lejárta után pedig ismét javallott egy nagyobb takarítás, hogy az esetleges, szemmel látható (por jellegű) szerek maradványai ne legyenek zavaróak, ne keltsenek koszos érzetet a helyiségben.