Az irodatakarítás során időnként érdekes berendezési tárgyakkal is találkozunk, ilyen például a lebegő földgömb, a fém autómodell gyűjtemény vagy egy csobogó, esetleg beltéri tó. Az irodatakarításnál természetesen ezeket sem kerüljük ki, mert ugyanúgy tisztítandó felületek közé tartoznak, mint az íróasztal vagy a forgószék, mégis nagyobb odafigyelést igényelnek.

Könnyű a dolgunk, ha megrendelő pontos iránymutatást ad a tárgyat illetően, de ha ez nem történik meg, akkor sem jövünk zavarba, mindent megoldunk. Az általában asztalokon, polcokon vagy vitrinben elhelyezett dísztárgyak sokszor nagyobb értéket képviselnek, mint pl. egy laptop, így nagyon vigyázunk, hogy a száraz portalanításnál még véletlenül se ejtsük le, illetve a nedves törlésnél csak kímélő, az adott anyagnak megfelelő vegyszert használjunk.

Ha fa tárgyról van szó, akkor faápoló szerrel is kezeljük az időszakos irodatakarítás (nagytakarítás) alkalmával, ha pedig fémről, akkor speciális szerrel tesszük csillogóvá. Az irodatakarítás során, ha nem is túl sűrűn, de azért találkozunk csobogókkal, fali kutakkal vagy kis beltéri tavakkal. Ezeknél a kritikus pont az algásodás, amit probiotikus szerekkel környezetbarát módon lehet féken tartani, de időnként fontos az eszköz leengedés utáni fertőtlenítő takarítása. Ilyenkor nem csak magát a „tálcát”, de a vízforgatót, a csöveket és a benne lévő kisebb tárgyakat is fertőtlenítjük, figyelve a különösen alapos tisztára öblítésre, mert ezeknek a szerkezeteknek a többségében növények, esetenként halak is élnek, amik visszahelyezés után elpusztulhatnának a fertőtlenítő vegyszerek maradványaitól.

Az irodatakarítás során szinte mindig találkozunk íróasztalra helyezett személyes tárgyakkal, mint családi fényképek, ezekre pedig azért vigyázunk nagyon, mert tudjuk, milyen sokat jelentenek a tulajdonosának.