Az egészséges munkahely egyik alapvető ismérve, hogy megfelelőek a higiéniás körülmények, ezért kiemelten fontos az irodatakarítás. Mivel munkával töltjük életünk egyharmadát, ezért nem mindegy, milyen körülmények között töltjük ezt az évtizedekben mérhető időt. Munkakörülmények befolyásolják közérzetünket, szellemi és fizikai állapotunkat s ezáltal az elvégzett munkánk minőségét és mennyiségét.

A modern irodák üvegből, szőnyegpadlóból és laminált padlóból állnak, és szinte mindenhol van légkondi. Ezen felületek rendszeres, alapos és speciális irodatakarítást igényelnek, mivel a port és az allergén atkákat szívesen vonzzák magukhoz, a légkondicionálás pedig elősegíti, hogy ezek a szennyeződések folyamatosan keringenek körülöttünk.

Az irodaházakban a szociális helyiségeket (mosdó, konyha) sokan használják, könnyen válhatnak fertőzések forrásává. Rendszeres és mindenre kiterjedő irodatakarítást, fertőtlenítő takarítást igényelnek.

A sokak által használt zárt terek tisztítása speciális tisztítószereket, és takarítóeszközöket igényel, megfelelő minőségű munkát végző, hozzáértő személyzetet, aki magas színvonalon végzi el az irodatakarítást.

A professzionális irodatakarítás a munkahelyen sem luxus. A valódi tisztaság kifizetődő befektetés.