Mint minden évszakban, így ősszel is megvannak az irodatakarítás sajátos feladatai, amik picit eltérnek a többi időszak takarítási feladataitól.

A lehulló falevelek miatt hangsúlyossá válik az előterek, illetve a külső részek, garázsok takarítása, mert ezekben a hetekben a por és egyéb szokásos szennyeződések mellett a lehulló falevelekkel, vagy esős időben a sárral kell megküzdenünk. 

Az irodatakarítás fő célja a területek tetszetős és higiénikus állapotának fenntartása, valamint az állagmegóvás. A belső részeken a munkaidőn kívül végzett napi takarításon kívül megpróbáljuk minimalizálni a bejutó szennyeződés mértékét. Ehhez jó szolgálatot tesz egy rendszeres időközönként (akár hetente) cserélt szennyfogó szőnyeg, és a bejárat előtti rész, kijelölt dohányzó terület, parkoló tisztán tartása. Ez a lehullott falevelek folyamatos seprése mellett a sár eltávolítását is jelenti, ami az irodatakarítás részét képező udvarosi feladatok közül talán a legnagyobb megpróbáltatást jelentő művelet. Ha mélygarázs is van, akkor szükség lehet a gépes takarításra is, ami a makacsabb szennyeződéseket is képes eltávolítani a felületről. 

Az őszi irodatakarítás heteibe érdemes beiktatni egy nagytakarítást is, amire a fűtés beindítása előtt kerül sor, hogy a beinduló fűtőtesteknek, légbefúvóknak ne legyen porréteg pl. a szekrények mögött, eldugottabb részeken, amit fel tudnak kavarni.

A külső üvegfelületek tisztítását is célszerű elvégezni a tél beállta előtt, valamint, ha szükséges, a homlokzattakarítást is.