Legyen szó régi vagy új épületről, időnként szükségesség válik valamilyen felújítási, építési munka, ami után az irodatakarítás kiemelt szerepet kap, természetesen nagytakarítás formájában. Ilyenkor több szakaszra bomlik az irodatakarítás folyamata, mert először az építési törmelékeket, anyagdarabokat, fóliákat, egyéb „maradványokat” kell eltakarítani a helyszínről. Ilyenkor figyelembe kell venni az törmelékek mennyiségét és minőségét, és ehhez mérten akár konténert is igénybe venni, egyrészt mert építési hulladékot nem lehet elhelyezni a szemetesekben, másrészt, ha lehetne, valószínűleg akkor sem férne be.

Az irodatakarítás második fázisa ilyenkor a piperetakarítás. Ilyenkor jön a lecsöppent festék, malter, egyéb anyagok eltávolítása a felületekről, ami összetett feladat, mert az ablakokról és a padlóról vízzel és vegyszerrel ezek nemigen távolíthatóak el. A háztartásban használt csupasz penge helyett mi nyeles kaparót használunk, ami egy nyéllel ellátott, biztonságos burkolatba bújtatott pengét takar. Emellett bevetjük a különféle „dörzsiket” is, amik a háztartási verzióhoz képest egyrészt ellenállóbb, másrészt nyeles kivitelben kaphatóak, hatékonyabbá téve ezzel a munkavégzést.

Miután a látványos szennyeződéseket eltakarítottuk, az irodatakarítás utolsó részeként elvégezzük az általános nagytakarítást, ami után az utolsó porszemeknek is búcsút intve tiszta,fényes, makulátlan tereket hagyunk magunk után, hogy a dolgozók nem csak megújult, de tiszta, kellemes környezetben folytathassák a munkájukat.