Az irodatakarítás kiszervezésének költségei miatt időnként felmerül a szolgáltatás szükségességének felülvizsgálata. Ilyenkor jön általában az az ötlet, hogy saját dolgozókkal, vagy esetleg egy takarítónővel oldják meg az irodatakarítást. Ez általában csak ideig-óráig működik, és hosszú távon nem jelent költségcsökkenést, mert az „átmeneti” időszakban jellemzően annyira elkoszolódnak a felületek, hogy egy az állapotmegújító nagytakarítás költségei elviszik a néhány hónap alatt megspórolt költséget. 

Miben ad mást egy profi, irodatakarítással foglalkozó cég a saját dolgozóhoz, vagy egy fő takarítóhoz képest? 

Az irodatakarítással foglalkozó cégek egészen más tematika szerint végzik a munkát, hisz nekik ez a fő tevékenységük, nem a napi tevékenységek melletti plusz nyűgként élik meg. Van egy takarítási protokoll, ami magában foglalja a folyamatok pontos szabályozása mellett a vegyszerek és gépek észszerű és rendeltetésszerű használatát is, aminek segítségével a különböző felületekkel és egyéb adottságokkal ellátott területeket olyan időközönként és technológiákkal lehet takarítani, ahogyan az a leghatékonyabb.

Az irodatakarítás ráadásul célszerű, ha munkaidő előtt vagy után történik, egyrészt hogy senki senkinek ne legyen útban, másrészt hogy gond nélkül be lehessen tartani a különféle vegyszerek hatóidejét, illetve hogy legyen idő kivárni a száradást és át lehessen szellőztetni a helyiségeket. További előnye az irodatakarítással foglalkozó cégeknek, hogy többnyire olyan gépparkkal rendelkeznek, ami egy átlagos irodában nem áll rendelkezésre, és felesleges is lenne beszerezni, hiszen az idő nagy részében kihasználatlanul állna. 

Összességében tehát, ha költséget és időt szeretnénk spórolni, valamint fontos a felületek hosszú távú megóvása, bízzuk az irodatakarítást profikra – mindenképp megéri!