Mivel egy gyönyörűen csillogó csillár mindig a figyelem középpontjában van, az irodatakarítás során kiemelt figyelmet fordítunk rá. Annak érdekében, hogy a kristályok ne veszítsék el csodálatos fényüket és csillogásukat, szakszerűen és kellő gyakorisággal tisztítjuk őket.

A világítótestek lágyítják és szétszórják a fényforrások fényét, hogy megvilágítsák az egész teret, ugyanakkor mágnesként is viselkednek a porok, bogarak, pókhálók és piszok számára, mit az irodatakarítás során maradéktalanul el kell távolítani. A piszkos lámpatestek ugyancsak csökkenthetik a helyiség által megkapott fénymennyiséget, ugyanakkora energiát használva, és csökkenthetik a lámpák élettartamát.

A kristálycsillár esztétikai és megfelelő műszaki állapotának fenntartása érdekében, havonta érdemes megtisztítani. Az irodatakarításnál nem szabad rá sajnálni az időt, mert hosszú távon mindenképpen megéri.

Évente legalább egyszer javasolt alaposan megtisztítani a kristálycsillárokat. Mi az időszakos irodatakarítás (nagytakarítás) idejére időzíteni a csillárok megtisztítását, hiszen a por a meleg levegő hatására megemelkedik, így a fűtési időszak után célszerű elvégezni ezt a műveletet.