Az irodatakarítás nem csak a belső részek tisztán-tartását foglalja magába, hanem a homlokzattisztítást is. Általában az időszakos takarítás (nagytakarítás) alkalmával kerítünk sort a homlokzatok tisztítására mind esztétikai, mind pedig műszaki okokból. Mivel többféle eredetű szennyeződés található a külső felületeken (légköri, növényi, égéstermékek, illetve graffiti), ezért többféle tisztítószert és technológiát használunk az eltávolításukra (folyékony, habosított, illetve zselés állagú tisztítószereket).

A homlokzattisztítás, akár csak az irodatakarítás, több lépésből áll. Először elvégezzük az alaptisztítást, mely során eltávolítjuk a különböző szennyeződéseket, majd impregnáljuk a felületet (vizes bázisú, szilikonos vagy poliuterán alapú impregnáló szerekkel), hogy védjük a további szennyeződésektől.

A homlokzattisztítást alpin technológiával vagy állványozással vitelezzük ki attól függően, milyen magas az épület, alkalmas-e alpin technika alkalmazására, milyen széles a járda, és hogy milyenek az épület és a közvetlen környezet egyedi adottságai.