Az irodatakarítás során minden olyan tárgyat érintünk, ami az asztalon fellelhető. Ilyenek pl. az egér, a billentyűzet, tolltartó, szekrények, nyomtató, kapcsolók, és még hosszan sorolhatnám. Az irodatakarítás fontos része, hogy ezeket tisztán tartsuk, hisz az emberek nap, mint nap megérintik, ezért nagyon koszossá tudnak válni, és sok kórokozó is megtelepedhet rajtuk. Vannak olyan helyek, ahol nincs külön ebédlő a dolgozóknak, ott az étkezés nyomait is el kell tüntetnünk a nap végén. Ez nem csak esztétikailag, de az egészség megőrzése szempontjából is fontos (nem is beszélve egyes irodai eszközök, pl. a billentyűzet állagmegóvásáról, ami kifejezetten nem szereti, ha megtelik morzsával).

A gépek és saját személyzetünk megóvása érdekében az irodatakarítás ezen részeinél áramtalanítunk, mert hiába van FI-relé, arra nincs garancia, nem érhet minket  váratlan meglepetést.

Az irodai eszközök takarítását általában mikroszálas törlőkendővel végezzük, ha pedig nem nedves takarítás válik szükségessé, akkor erre a célra kifejlesztett tisztítószereket alkalmazunk.

Az irodatakarításnál természetesen arra is ügyelünk, hogy az íróasztalon hagyott személyes tárgyak épségét megőrizzük, azokat arra a helyre tegyük vissza a takarítás végeztével, ahol voltak.