Az ősz beköszöntével az irodatakarítás feladatai is módosulnak kissé. Ilyenkor a mindennapi általános teendők mellé célszerű beiktatni több felmosást, egyrészt hogy az előtérből már ne hordják beljebb a sarat a vendégek, másrészt hogy a lehető legkevésbé legyen a víztől, falevelektől csúszós a kő, helyenként a parketta.

Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy megfelelő méretű, szabályos időközönként cserélt szennyfogó szőnyeg, mert sok piszkot felfog, így téve hatékonyabbá az irodatakarítást. Az előterek tisztításánál, ami esős időben naponta többször is megtörténhet, fontos a jól megválasztott felületápoló-és védő szerek használata, amit a napi irodatakarítás során vízben feloldva viszünk fel a felületre. Természetesen az igazán esős napokon a fő feladat, hogy minél kevesebb nedvesség juthasson be az előtérbe, illetve még beljebb, így sokszor kell szárazra törölni a padlót, melyhez mindig prémium minőségű, ipari mopokat használunk. Azért fontos itt a minőség, mert a maximális nedvszívást sajnos az olcsóbb, silány minőségű anyagból készült darabok nem tudják véghez vinni, valamint az is fontos szempont a takarítócégek számára, hogy ezeknek a mopoknak bírniuk kell akár a magas hőfokon történő, fertőtlenítőszeres mosást is, mert szép végeredményt csak tiszta eszközzel lehet elérni – ez az irodatakarítás egyik alapszabálya, amit mi is szem előtt tartunk és követünk.

A nedves idő kedvez a vírusok, baktériumok szaporodásának is, így a mosdók, konyhai felületek, lépcsőházak korlátai is gyakrabban kerülnek fertőtlenítő tisztítás alá. Örömmel látjuk, hogy egyre több irodában, munkahelyen vannak kézfertőtlenítő-adagolók, mellyel a fokozott higiénia mindenki számára elérhetővé válik. Ilyen nagy kiszerelésű, adagolós kézfertőtlenítőt mi is tudunk biztosítani az irodatakarítás keretében, méghozzá kedvező áron.