Az évek múlásával a naponta végzett, precíz irodatakarítás mellett is természetes jelenség, hogy a felületek kopnak, lerakódások keletkeznek, és ezek nem mutatnak jól. Az irodatakarítási szolgáltatás egyik fajtája az állapotmegújító takarítás, amikor nem csak tisztává, de a lehetőségekhez mérten „újjá” varázsoljuk a felületeket.

Az irodatakarítás napi tevékenységeitől eltérően ilyenkor mélyebbre hatolunk, eltávolítjuk az idők folyamán felrakódott vízkövet a nehezen elérhető helyekről is (pl. fugák, illesztékek, stb.), illetve bevonatoljuk a padozatot, ha szükséges. A bútorok ilyenkor a szokásos portalanítás és felületi ápolás mellett fatápláló védőréteget is kapnak, illetve a fém felületekről is, ahol lehetséges, eltüntetjük a rozsdát és szintén bevonattal látjuk el. Az állapotmegújító irodatakarítás gyakran egy kisebb felújítás/festés után válik esedékessé, ami logikus is, hiszen úgyis szükség lenne egy építkezés utáni nagytakarításra. Ilyenkor a napi irodatakarításhoz képest sokkal nagyobb létszámmal és eszközparkkal vonulunk ki a helyszínre, hogy a terület méretétől és munkaigénytől függetlenül gyorsan és hatékonyan tudjunk haladni, mert pl. az irodaházaknál az állapotmegújító irodatakarításra általában egy hétvége áll rendelkezésre.

Fontos megemlíteni, hogy a makacs szennyeződések és lerakódások ellen ilyenkor sem roncsoló vegyszerekkel szállunk harcba, hanem kihasználjuk a professzionális eszközök nyújtotta technológiai lehetőségeket és takarítóink szakértelmét.