Az elmúlt hetek az irodatakarításban is a Covid-19 vírus elleni küzdelemről szóltak. Legyen szó akár ipari létesítmények, áruházak, raktárak vagy irodaházak takarításáról, a szokásos „menetrenden” felül kétóránkénti fertőtlenítést is végzünk. Ez elsősorban az emberi kéz által gyakran megérintett felületek (kilincsek, liftgombok, konyhai felületetek, mosdók, korlátok, kapcsolók, íróasztalok, stb.) klóros oldattal való lemosását jelenti. A klór, mint sokoldalú vegyület, az irodatakarításban is kedvelt felületfertőtlenítő vírus, gomba és baktériumölő tulajdonsága miatt.

Ha vegyszermentes fertőtlenítési eljárást igényel egy irodatakarítás, akkor a gőz erejét vetjük be a mikroorganizmusok ellen. A jó minőségű és helyesen használt ipari gőztisztítók kemény felületeken a klórral nagyjából megegyező hatékonysággal képesek fertőtleníteni. Előnyük, hogy mivel nem igényelnek vegyszert és relatíve kevés vízből képesek minimális energia felhasználásával nagy mennyiségű gőzt képezni, ezért környezetbarátnak minősülnek. Egyetlen hátrányuk jelen helyzetben, hogy mivel az irodatakarításban kétóránként kell jelentős nagyságú és mennyiségű, sokszor egymástól fizikailag távol eső helyeken végezni a fertőtlenítést (sok takarító kolléga bevonásával), ezért gyorsabb és praktikusabb a klóros fertőtlenítők használata.

Fontos, hogy cégünk ezekben a vírusos időkben az irodatakarításban nem csak a felületek, de a dolgozók kézhigiéniájára is fokozottan figyel, ezért a szokásos folyékony és habszappanokat mindenhol fertőtlenítő hatásúra  cseréltük, illetve zselés kézfertőtlenítőket helyeztünk el, ahol erre igény volt.